SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWE
HAVENWONINGEN

Hoe worden de nieuwe havenwoningen zo zuinig?

Als straks iedereen terug is van de zomervakantie begint de start verkoop voor de nieuwe havenwoningen in Oude Tol. De belangstelling is groot. Maar gelukkig gaan er in september maar liefst twintig van deze bijzondere woningen in de verkoop.

Het thema voor Oude Tol is “Wonen, varen, leven”. Niet vreemd gezien de directe vaarverbinding met de Reeuwijkse Plassen. Bij deze woningen is er nog iets bijgekomen: besparen. En vooral duurzaam. Inmiddels is er meer bekend over de techniek in de gasloze woningen.

Energie-neutraal
Officieel worden het energie-neutrale woningen. Dat betekent een EPC van 0. Nog duidelijker: de woning zelf verbruikt geen energie. De woning wekt zelf genoeg energie op voor de verwarming van de woning. Omdat de woning bijzonder goed geïsoleerd is en gebruik maakt van een moderne warmtepomp en andere slimme innovaties is dit met 10 tot 12 zonnepanelen te realiseren.

Zo krijgen we dat voor elkaar
De woningen worden voorzien van driedubbele beglazing, vloerverwarming door de hele woning en uitstekende dak-, vloer- en spouwisolatie. De vloerverwarming kan in de zomer ook enkele graden koelen. Verder beschikken de woningen over verschillende warmte-terugwin-installaties; In het ventilatiesysteem en in de douche. En uiteraard de genoemde pv panelen op het dak en de water warmtepomp met een eigen circa 150 meter diepe bron. Dit alles realiseren we natuurlijk zonder gas. Zo is de woning helemaal toekomstbestendig.

Klimaatgarant
Met zo’n huis vol moderne techniek is het fijn als je zeker weet dat alles altijd goed werkt, en blijft werken. Dankzij het prestatie-contract met Klimaatgarant heeft u die garantie. Zij zorgen 10 jaar lang voor het onderhoud van de warmtepomp en de zonnepanelen. Hiermee wordt gegarandeerd dat de woningen zo zuinig blijven.
Het prestatiecontract is een vereiste van de hypotheekverstrekker voor een speciale duurzame hypotheek, waardoor u tot €25.000,- extra kunt lenen. Ook is de hypotheekrente lager dan op een normale woning. Dit omdat u geen gasrekening meer heeft en uw maandelijkse vaste lasten op elektra en water een stuk lager zijn.


De nieuwe havenwoningen zullen lijken op de woningen aan de Greidweide waarvan u hier en bovenaan dit nieuwsbericht een impressie ziet. Alleen de bovenste verdieping wordt groter en de gevelsteen wordt anders. Rechts ziet u een impressie van het interieur van de grote hoekwoning. het zijn heerlijk ruime gezinswoningen met veel licht en een royale schuifpui naar de tuin.

Hoogwaardige afwerking
Al deze techniek is uiteraard weer mooi verpakt in een prachtige moderne architectuur met aandacht voor een hoogwaardige afwerking. Zoals de luxe gevelsteen en de gemetselde tuinmuren. Ze lijken sterk op de havenwoningen op het ‘eiland’ aan de Greidweide, ze zijn alleen 8m2 groter dankzij de extra ruimte op de tweede verdieping. Hierdoor is het mogelijk om een vijfde (!) slaapkamer te realiseren. De eigen aanlegplek voor boot is er ook weer!

Start verkoop
De exacte datum voor de start verkoop is nog niet bekend. Wel is bekend dat deze in september zal plaatsvinden. Op de start verkoop zijn ook de brochures, de verkoopprijzen en meerwerkopties beschikbaar. Omdat de bouwkosten de laatste tijd moeilijk te voorspellen zijn, is het helaas nog niet mogelijk om een prijs te noemen voor de woningen. De prijzen zullen pas vlak voor de start verkoop bekend worden.
Heeft u al gebruik maakt van de voorinschrijving? U kunt zich nu al vrijblijvend voorinschrijven zodat u meer kans maakt op de woning van uw keuze. Schrijft u zich dan ook gelijk in voor de nieuwsbrief, dan blijft u automatisch op de hoogte van het laatste nieuws rond Oude Tol.